Konu
:
Krem Brüle-2- Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krem Brüle-2- Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Brüle-2- Tarifi
Malzemeler :
70 gr toz şeker
350 gr kutu peynir (taze olması şart)
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 adet yumurta
tarçın
50 ml krem şanti
üstü için :
20 gr toz şeker
Yapılışı :
Kutu peyniri bir süzgeç yardımı ile iyice süzün
Ardından bir kaseye düzgünce yayın
Şeker, tarçın ve limon kabuğunu üzerine serpin
Başka bir kapta krem şantiyi ve yumurtayı iyice çırpıp peynirli karışıma katın
Hazırladığınız karışımı fırın kaplarına bölün ve 160° dereceli ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin
Fırından çıkartıp her birinin üzerine kalan şekeri 1'er tatlı kaşığı ölçüsü ile serpiştirin ve 300° ısılı fırın ızgarasında üzerlerine serpili şekerleri yakarak karamelize edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul