Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Reçeli Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Reçeli Tarifi









Malzemeler :



1Kg sert şeftali
1Kg toz şeker
1Adet limon limonun suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya


Yapılışı :



Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartınİnce ince dilimleyin
Derin bir tencereye toz şekeri koyun
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın

NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır

Alıntı Yaparak Cevapla