07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Poğaça Vol1
* İçindekiler:
5 Su bardağı un
1 Yumurta
2 Fincan sıvıyağ
1 Paket margarin
1 Adet yaş maya
Tuz
Pul Biber
Hazırlanışı:
Maya ılık suyla bir su bardağı içinde iyice eritilir Ilık su musluk suyundan baya bir sıcak olmalıdır
Margarin bir tavada ocağın üzerinde önce eritilir sonra soğumaya bırakılır
Un büyükçe bir kaba konur Ortasına elle üyükçe derin bir boşluk yapılır Harç düzeni
O boşluğa 1 yumurtanın akı, 2 fincan sıvıyağ, eritilip soğutulmuş bir paket margarin ve 1 bardak ılık suda eritilmiş margarin eklenir
Hamurun içine son olarak tuz ve biraz pulbiber eklenerek yoğrulmaya başlanır
İyice yumuşak bir hamur elde edilenek adar kuvvetlice yoğurmak şart
Sonrasında 20-25 dakika mayalanması için hamuru ılık bir ortamda bırakalım
Mayalanan hamuru elimize parça parça alarak daha önceden zeminini yağladığımız tepsiye dizeceğiz
Elimizde daire şeklinde incelttiğimiz hamur parçasının içine istediğimiz içten koyabiliriz, sosis, sucuk, salam, yeşil zeytin, siyah zeytin, biber, patates, peynir, kıyma, kaşar Ne isterseniz
İkiye katlayıp uçlarını yapıştırıyoruz ve yağlanmış tepsimize diziyoruz
Bu şekilde tüm hazırlanmış içi ve hamuru bitirip 200 derece bir fırına koyuyoruz tepsimizi 20 dakika kadar pişirip sonrasında servis edebiliriz
Kaynak: birtabak com
|
|
|