Konu
:
Meyveli Kup Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Kup Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Kup Tarifi
Malzemeler :
500 gr krem şanti
250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne
200 gram yoğurt
vişne suyu
5 çorbakaşığı toz şeker
krema
4 Kişilik
Yapılışı :
Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın
Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşte
çevirdikten sonra, soğumaya bırakın
Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin
Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin
Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun
Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın
Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul