Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Kup Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Kup Tarifi









Malzemeler :



500 gr krem şanti
250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne
200 gram yoğurt
vişne suyu
5 çorbakaşığı toz şeker
krema

4 Kişilik



Yapılışı :



Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşte
çevirdikten sonra, soğumaya bırakın Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin
Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin
Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun
Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla