Konu
:
Kayısı Marmelatı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Marmelatı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Marmelatı Tarifi
Malzemeler :
1 kg şeker
1 kg kuru kayısı
1 adet limonun suyu
Yapılışı :
Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin
Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin
Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun
Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın
İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul