Konu
:
Foyöte Hamuru Ordiner Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Foyöte Hamuru Ordiner Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Foyöte Hamuru Ordiner Tarifi
Malzemeler :
6 kişilik
250 gr ekstra un
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı margarin (ceviz büyüklüğünde)
1 çay kaşığı limon suyu
10 çorba kaşığı soğuk su
bir tutam toz şeker
Hamurun içini sarmak için:
200 gr (bir çorba kaşığı) margarin
Yapılışı :
200 gr margarin hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun
Kulak memesi yumuşaklığına getirdikten sonra yuvarlak top gibi bir hamur şekline getirin ve bıçakla hamuru karşılıklı ortasından yarı seviyesine kadar bölün
Üzerine yaşlanmış kağıt kapatıp 20 dakika dinlendirin
Altına ve üstüne un serperek hamurların her birini kendi istikametinde önce elinizle hafif çekip yıldız şeklinde uzatın(dört ucu olan bir yıldız)
Sonra merdane ile ortaya dokunmadan her ucu kendi doğrultusunda yaklaşık 1,5 cm kalınlığında açın
Hamurun tam ortasına kalıp gibi yağ koyun, hamurun uçlarından birini yağın üzerine kapatın
Diğer uçları paket yapar gibi yağın üzerindeki hamurun üzerine kapatın
Bir merdane ile un serperek: Hamuru genişliğinin 3 misli uzunluğunda yarım santim kalınlığında açın ve üçe katlayın
Hamuru kurumaması için yağlanmış kağıda sarıp buzdolabında yarım saat bekletin
Sonra tekrar hamuru yukarıdaki gibi açın
Bu sefer hamuru dörde katlayın
Tekrar hamuru yağlı kağıda sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin
İki defa daha tarif ettiğimiz gibi açıp dörde katlama işlemini yapın sonra yarım saat daha buzdolabında beklettikten sonra kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul