Konu
:
Barbunya Fasülyeli Ve Pirinçli Gözleme Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Fasülyeli Ve Pirinçli Gözleme Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Fasülyeli Ve Pirinçli Gözleme Tarifi
Malzemeler :
150 gr
Barbunya fasulyesi
200 gr Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış soğan
2 diş ince doğranmış sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz ve acı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 kutu mısır konservesi (suyu süzülmüş 140 gr
)
8 adet gözleme
80 gr
Rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan
4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
Yapılışı :
Bir tencerede fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip 1 gece bekletin
Ertesi gün 1-2 saat süre ile pişirin
Pirinci tuzlu su içinde orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ilave edip sote haline getirin
Suyu süzülmüş fasulye ve mısırı ilave edin ve karıştırdıktan sonra karışım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin
Usulüne uygun olarak gözlemeyi hazırlayın
Her gözlemenin içine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ilave edin
Gözlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe göre mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul