07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avunya Mantısı Tarifi
Malzemeler :
1/2 kg nohut
4 adet yufka
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağ
Yapılışı :
Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1 5 cm eninde kesin Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın
AFIYET OLSUN!
|
|
|