Yalnız Mesajı Göster

Paşa Pilavi (Bolu)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paşa Pilavi (Bolu)




PAŞA PİLAVI (BOLU)


MALZEME:

Sarı patates

5 adet


Taze soğan

1 demet


Yeşil sivri biber

4 adet


Yumurta

2 adet


Limon

1 adet


Maydanoz

1/2 demet


Tuz

Yeteri kadar


Zeytinyağı

Yeteri kadar


YAPILIŞI:

Bolu kaplıcalarının orijinal bir yemeğidir Pilav deyince akla bulgur ya da pirinç gelir Fakat bu doyurucu yemek bir tür patates salatasıdır Kaynatılmış patatesler soyulur Kuşbaşı doğranır Dibi yuvarlak genişce bir kaba konur Diğer yandan limon sıkılır Suyu bir kapta tuz ve zeytinyağıyla çırpılır Sıcak haldeki patateslerin üzerine gezdirilir Bir iki sefer karıştırılır Zeytinyağını iyice emen patatesler bir kayık tabağına yayılır Üzerine piyazlık doğranmış soğanlar serilir Daha sonra lop yumurtalar, halka halka kesilerek üstüne konur Hepsinin üstüne çok ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir Çok ince kıyılmış yeşil sivri biberlerle süslenir Artan zeytinyağı üzerine dökülür Sıcakdan çıkınca ferahlatıcı lezzetli bir yemektir

Alıntı Yaparak Cevapla