Yalnız Mesajı Göster

Beyran (Gaziantep)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyran (Gaziantep)




BEYRAN (GAZİANTEP)


MALZEME:

Kemikli gerdan

1 kg

Karabiber

50 gr

Pirinç

300 gr

Sarmısak

10 diş

Yaprak biber

100 gr

İç yağı

100 gr

Tuz

100 gr




YAPILIŞI:

Bir tencerede 1 kg et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir Başka bir tencerede 300 gr pirinç haşlanır, 15 dakika sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacakk şekilde tabaklara konur Pirinç üzerine 200 gr et, et suyu, sarmısak kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla