Konu
:
Beyran (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Beyran (Gaziantep)
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyran (Gaziantep)
BEYRAN (GAZİANTEP)
MALZEME:
Kemikli gerdan
1 kg
Karabiber
50 gr
Pirinç
300 gr
Sarmısak
10 diş
Yaprak biber
100 gr
İç yağı
100 gr
Tuz
100 gr
YAPILIŞI:
Bir tencerede 1 kg
et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır
Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir
Başka bir tencerede 300 gr
pirinç haşlanır, 15 dakika sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacakk şekilde tabaklara konur
Pirinç üzerine 200 gr
et, et suyu, sarmısak kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul