Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi









Malzemeler :



2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
1 adet havuç (haşlanmış)
3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fesleğen yada kekik

KREP İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 yumurta
½ su bardağı un


BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi



Yapılışı :



Patlıcan,kabak ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun
Üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin
2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın
Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin(dikkat yanmasınlar)
Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
kadar pişirin
Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın
Fırına dayanıklı bir kap içerisine alınÜzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup
önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla