Yalnız Mesajı Göster

Keşkül (Osmanlı)

Eski 07-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül (Osmanlı)




5-6 kişilik Gerekli malzeme:


4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla