Yalnız Mesajı Göster

Çiftlik Bifteği

Eski 07-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiftlik Bifteği




Malzeme


1 kg biftek (6 parçaya bölünmüş)

150 gr Margarin

300 gr kuru soğan (piyazlık doğranmış)

2 adet havuç (Rendelenmiş)

2 adet kereviz (Rendelenmiş)

4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış)

1 çorba kaşığı Mutfak Un

1 çay kaşığı kırmızı biber

2 su bardağı su

4 diş sarımsak

2 adet defne yaprağı

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı


• Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın

• Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin

• Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın

• Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın

• Suyunu ekleyip kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın

• Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin

• Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın


Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla