Konu
:
Çiftlik Bifteği
Yalnız Mesajı Göster
Çiftlik Bifteği
07-20-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Çiftlik Bifteği
Malzeme
1 kg
biftek (6 parçaya bölünmüş)
150 gr
Margarin
300 gr
kuru soğan (piyazlık doğranmış)
2 adet havuç (Rendelenmiş)
2 adet kereviz (Rendelenmiş)
4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış)
1 çorba kaşığı Mutfak Un
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı su
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
• Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın
• Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın
Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin
• Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın
• Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın
• Suyunu ekleyip kaynatın
Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın
• Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin
• Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın
Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul