Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Patlıcan Beğendi

Eski 07-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Patlıcan Beğendi




6 kişilik Pişirme süresi: 40 dakika


Malzeme


3 adet bostan patlıcan

1 çay bardağı Mısır Yağı

150 gr Mutfak Un

½ lt İçim Süt

½ çay kaşığı Mutfak Lezzet Tuzu

100 gr rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri

1 adet domates

2 adet sivri biber

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı şeker

200 gr kuşbaşı tavuk eti

3 yemek kaşığı Margarin

1 bardak su

1 tatlı kaşığı salça

Bir tutam tuz

Hazırlanışı


Patlıcanlar ocakta közlenir


Bir tencerede mısır yağı ile un kavrulup, süt ilavesi ile beşamel sos yapılır


Sos, lezzet tuzu ile tatlandırılıp, içerisine kaşar ilave edilir


Közlenen patlıcanlar ayıklanıp, beşamele katılır ve şeker ilave edilir


Domates ve sivribiber ufak küp şeklinde doğrandıktan sonra bir tavada margarinle beraber tavuk, salça ve su ilavesiyle pişirilip, tuz ile tatlandırılır


Bir tabağa konan patlıcan beğendinin üzerine tavuklu karışım konularak, maydanozla süslenir ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla