Konu
:
Hindi Etli Böğürtlenli Pirinç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Etli Böğürtlenli Pirinç Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Etli Böğürtlenli Pirinç Tarifi
Malzemeler :
Pancakes için Malzemeler:
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
1 su bardağı doğal (yabani) Amerikan Pirinci (haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta, sarısı beyazından ayrılmış Soya yağıBöğürtlen Sosu için Malzemeler:
2 su bardağı taze böğürtlen
1 su bardağı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
500 gr
Haşlanmış hindi göğüs eti
Yapılışı :
Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye koyun
Pirinçleri ilave edip karıştırın
Ayrı bir yerde süt, limon suyu ve yumurta sarısını çırpın
İçine kuru malzemeleri ekleyin
Yumurta akını koyulaşıncaya kadar çırpın
Yumurta akını sulu hamura ilave edin
Geniş bir tavada az miktarda yağı kızdırın ve yağın içine her pancakes için bir miktar hamur atın ve bir defa çevirerek kahverengi renk alana kadar pişirin
Servis yapana kadar sıcak olarak muhafaza edin
Böğürtlen Sosunun Hazırlanışı:
Böğürtlenleri, şeker, tuz, şarap ve su ile birlikte bir tencereye koyup kaynayana kadar orta ateşte pişirin
Ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın
Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı su içinde eritin, böğürtlenlere ilave edip koyulaşana kadar karıştırın
Ocaktan indirip kapağını kapatıp 30 dakika süre ile soğumaya bırakın
Soğuma esnasında kapağı açmayın
Her servis için 2 pancakes üzerine yaklaşık 40 gr
çok ince dilimlenmiş hindi göğüs etinden ve böğürtlen sosundan koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul