Yalnız Mesajı Göster

Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği

Eski 07-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği




Mısır Unlu Sicilya Tavası

Mutfak : İtalyan Mutfağı





MALZEMESİ

2 su bardağı mısır unu

1 sap pırasa (ince doğranmış)

3 sap pazı (ince doğranmış)

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber



SOSUN MALZEMESİ

1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri)

1 su bardağı sızma zeytinyağı

karıştırarak bir kenara alınır


TARİF

Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim Tuz, karabiber serpiştirelim

Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım

Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım

En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım

Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım

En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla