Konu
:
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
Yalnız Mesajı Göster
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
07-20-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
Mısır Unlu Sicilya Tavası
Mutfak : İtalyan Mutfağı
MALZEMESİ
2 su bardağı mısır unu
1 sap pırasa (ince doğranmış)
3 sap pazı (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
SOSUN MALZEMESİ
1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri)
1 su bardağı sızma zeytinyağı
karıştırarak bir kenara alınır
TARİF
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım
Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim
Tuz, karabiber serpiştirelim
Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim
Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım
Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım
En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım
Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım
En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul