Konu
:
Kuzu Pirzolası Amüröz Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Pirzolası Amüröz Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Pirzolası Amüröz Tarifi
Malzemeler :
4 kişilik
16 parça kuzu pirzolası
½ tatlı kaşığı kekik
1 bağ maydanozun yaprakları
1 adet parmak büyüklüğünde rende havuç
tuz
bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kabukları soyulup ince doğranmış domates
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı et veya tavuk suyu
Yapılışı :
Pirzolaları küçük bir kaba koyup üzerine kekik, maydanoz, havuç ve konyağı koyup karıştırıp iki saat dinlenmeye bırakın
Sonra küçük bir tepsiye veya dibi düz bir kasrola tereyağını koyup kızıdırın, pirzolaları ilave edin
İkişer üçer dakika alt üst kızartıp tepside kalan havuç , maydanoz ve varsa pirzolaların bıraktığı suyu ekleyip tuzlayıp biberleyin
1-2 dakika alt üst sote yapıp mantarı, domatesi ve et suyunu ilave edip kapağını kapayın
Ağır ağır kaynatarak dibinde bir miktar su kalıncaya kadar 35 dakika kadar pişirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul