Konu
:
Pratik Puf Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Puf Böreği
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Puf Böreği
MALZEMESİ
Hamur için:
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçinin harcı için:
2 su bardağı kavrulmuş kıyma
ya da:
2 su bardağı dolusu rende beyaz peynirle karıştırılmış ince kıyılmış maydanoz
ya da:
Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağı
TARİF
Un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu hiç sıra takip etmeden koyalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya başlayalım
Şimdi tezgaha hafifçe un serpelim
Hamurumuzdan greyfurt büyüklüğünde bir parça koparıp, elimizle yuvarlayıp, sonra da unlu tezgahın üzerine koyalım
Merdaneyle hamurun üzerinde ileri-geri giderek, biçimsiz de olsa hamuru açalım yani inceltelim
Şöyle yarım santimden biraz daha inceltmeniz yeterli olacaktır
Sonra bir su bardağını alalım ve hamurun üzerine bastırarak yuvarlak kalıplar çıkaralım
Bu yuvarlak hamurların tam ortasına bir tatlı kaşığı kavrulmuş kıyma veya peynirli ya da patatesli harçtan koyarak diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatalım
Ama kızarırken açılmasın diye de iki hamurun uçlarını bastıralım
İsterseniz tek hamurun kenarlarına harçlardan koyup, poğaça yani “D” şeklinde kapayın
Böylece eldeki tüm hamuru hazırlayıp, bitirin
Öte yandan da bir tavaya sıvıyağı koyup, iyice kızmasını bekleyin
Yağın kızıp kızmadığını anlamak için şöyle nohut büyüklüğünde bir hamuru yağın içine atın
Hemen cazır, cuzur sesler çıkarıyorsa tamam yağ hazır demektir
Artık puf böreklerinizi tek tek tavaya koyarak üzerleri nar gibi oluncaya değin kızartın
İçine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa kızaran puf böreklerini koyun
Fazla yağı emdirdikten sonra da artık temiz bir tabağa aktarın ve sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul