Yalnız Mesajı Göster

Pratik Puf Böreği

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Puf Böreği




MALZEMESİ

Hamur için:

2 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz


İçinin harcı için:

2 su bardağı kavrulmuş kıyma

ya da:

2 su bardağı dolusu rende beyaz peynirle karıştırılmış ince kıyılmış maydanoz

ya da:

Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates


Kızartmak için:

1 su bardağı sıvıyağı



TARİF

Un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu hiç sıra takip etmeden koyalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya başlayalım Şimdi tezgaha hafifçe un serpelim Hamurumuzdan greyfurt büyüklüğünde bir parça koparıp, elimizle yuvarlayıp, sonra da unlu tezgahın üzerine koyalım Merdaneyle hamurun üzerinde ileri-geri giderek, biçimsiz de olsa hamuru açalım yani inceltelim Şöyle yarım santimden biraz daha inceltmeniz yeterli olacaktır Sonra bir su bardağını alalım ve hamurun üzerine bastırarak yuvarlak kalıplar çıkaralım Bu yuvarlak hamurların tam ortasına bir tatlı kaşığı kavrulmuş kıyma veya peynirli ya da patatesli harçtan koyarak diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatalım Ama kızarırken açılmasın diye de iki hamurun uçlarını bastıralım İsterseniz tek hamurun kenarlarına harçlardan koyup, poğaça yani “D” şeklinde kapayın

Böylece eldeki tüm hamuru hazırlayıp, bitirin Öte yandan da bir tavaya sıvıyağı koyup, iyice kızmasını bekleyin Yağın kızıp kızmadığını anlamak için şöyle nohut büyüklüğünde bir hamuru yağın içine atın Hemen cazır, cuzur sesler çıkarıyorsa tamam yağ hazır demektir Artık puf böreklerinizi tek tek tavaya koyarak üzerleri nar gibi oluncaya değin kızartın İçine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa kızaran puf böreklerini koyun Fazla yağı emdirdikten sonra da artık temiz bir tabağa aktarın ve sıcak sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla