Konu
:
Kuzu Kapama (Rumeli Usulü) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapama (Rumeli Usulü) Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapama (Rumeli Usulü) Tarifi
Malzemeler :
1 kg parça halinde kuzu kol
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 demet taze sarmısak
8 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun
Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin
Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün
Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın
Sıcak servis yapın
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul