Konu
:
Krep Graten Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krep Graten Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krep Graten Tarifi
Malzemeler :
150 gr un
250 gr süt
2 adet yumurta
az tereyağı
zeytinyağı
tuz
harcı için:
2 kaşık un
1/2 lt süt
100 gr tereyağı
3 dilim pişmiş salam
2 adet yumurtanın sarısı
125 gr taze kaşar
1 kaşık çiğ krema
pul biber
Yapılışı :
Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin
Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin
2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave edin
Yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın ancak az zamanınız varsa dinlenme çok da şart değil
Tavayı tereyağı iel yağlayın, sıvı haldeki krep hamurundan iki kaşık dökün
Krebin her iki tarafını da parçalanmamasına dikkat ederek pişirin
Bu şekilde diğer krepleri de hazırlayın
Sıcak kalmalarına dikkat edin
50 gr teretağı, süt ve un ile beşamel sos hazırlayın
Pişritkten sonra ateşten alın ve çiğ kremayı, çırpılmış iki yumurta sarısını ekleyin
Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini, ince dilimlenmiş salamı, birer ruram pul biber ve tuzu ekleyin
Her krebin içine bu sosdan bir çorba kaşığı koyun ve kaşıkla iyice yayın
Krepleri yuvarlayın
Isıya dayanıklı cam tepsiye dizin
Üstlerini kızartmak için fırında 2-3 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul