Konu
:
Yoğurtlu Ispanak - 6 Kişilik
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu İspanak - 6 Kişilik
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu İspanak - 6 Kişilik
Tarifteki malzemelerde geçen biber salçası yoksa yerine aynı ölçüde domates salçası ekleyebilirsiniz
Bir de annem bütün yemeklerde soğanı fazla yağı az kullanıyor
Siz bunları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Malzemeler:
# 1/2 kg ıspanak
# 1-2 adet orta boy soğan
# 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
# 150-200 gr kıyma
# 1/2 yemek kaşığı biber salçası
# 1/2 yemek kaşığı domates salçası
# 1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış
# 1+1/4 su bardağı kaynar su
# 1 tatlı kaşığı tuz
# 2 diş sarımsak, doğranmış
# Bir kase yoğurt
Sos (istenirse):
# 2 yemek kaşığı tereyağı
# 1 çay kaşığı pul biber
Ispanakların temizlenmesi:
1
Ispanağın saplarını kesin
Kötü sapları atarak demetleri ayırın
2
Geniş bir kaba soğuk su doldurun
Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın
Bu işlemi 3 kez tekrar edin
3
Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin
4
Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın
Hazırlanışı:
1
Soğanları yemeklik olarak doğrayın
Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın
Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun
2
Salçaları tencereye ekleyin
2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin
Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın
3
5-10 dakika daha kavurun
Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir
4
Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın
5
En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin
(yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz)
6
Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın
7
İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul