Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu İspanak - 6 Kişilik

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu İspanak - 6 Kişilik




Tarifteki malzemelerde geçen biber salçası yoksa yerine aynı ölçüde domates salçası ekleyebilirsiniz Bir de annem bütün yemeklerde soğanı fazla yağı az kullanıyor Siz bunları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz


Malzemeler:

# 1/2 kg ıspanak


# 1-2 adet orta boy soğan


# 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı


# 150-200 gr kıyma


# 1/2 yemek kaşığı biber salçası


# 1/2 yemek kaşığı domates salçası


# 1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış


# 1+1/4 su bardağı kaynar su


# 1 tatlı kaşığı tuz


# 2 diş sarımsak, doğranmış


# Bir kase yoğurt


Sos (istenirse):

# 2 yemek kaşığı tereyağı

# 1 çay kaşığı pul biber


Ispanakların temizlenmesi:


1 Ispanağın saplarını kesin Kötü sapları atarak demetleri ayırın

2 Geniş bir kaba soğuk su doldurun Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın Bu işlemi 3 kez tekrar edin

3 Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin

4 Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın


Hazırlanışı:

1 Soğanları yemeklik olarak doğrayın Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun

2 Salçaları tencereye ekleyin 2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın

3 5-10 dakika daha kavurun Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir

4 Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın

5 En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin (yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz)

6 Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın

7 İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla