Konu
:
İtalyan Usulü Beze Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Beze Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Beze Tarifi
Malzemeler :
150 gram sade çikolata
3/5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 çubuk vanilya
2
5 su bardağı süt
6 Kişilik
Yapılışı :
Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şekerle blendırda çırpın
2 su bardağı sütü
kaynatırken içine çubuk vanilyayı katın
Biraz bekledikten sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın
Vanilyalı sütü, karıştırarak yumurta tozşeker karışımına ilave edin
Kremayı benmari usulü pişirin
Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin
Krema yeterince katılaşınca, kabı soğuk suya tutun ve karıştırarak soğutun
Diğer bir kapta bolca suyu kaynatın
Yumurta aklarını kar halini alıncaya dek çırpıp içine kalan 2 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırın
Yumurtalı karışımdan 2 çorbakaşığı alıp suya bırakın
İkisini de 30 saniye sonra yavaşça çevirip 30 saniye daha pişirin
Köpüklenen yumurtaları süzüp bir bezin üstüne koyun
Kremayı kalan sütle sulandırıp kaselere dökün
Yumurtaları paylaştırın, üstünü rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul