Konu
:
Hazir Yufka Mantisi
Yalnız Mesajı Göster
Hazir Yufka Mantisi
07-20-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hazir Yufka Mantisi
Malzemeler:
* 4 adet yufka
* 350gr
Kıyma
* 2 adet soğanın rendesi
* tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
* yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
* 1 litre et suyu
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 500gr yoğurt
* 3-4 diş sarımsak
* tuz
Yapılışı:
1
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın
2
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin
Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın
Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin
3
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün
4
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın
5
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin
Tepsiyi tekrar fırına sokun
Demlenmesi için
10 dk fırın içinde bekletin
6
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın
Yoğurt+sarımsak+tuz
7
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın
Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
8
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul