Konu
:
İrmik Helvası-2- Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Helvası-2- Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Helvası-2- Tarifi
Malzemeler :
2 su bardağı irmik
1 paket 250 gram kadar margarin ya da tereyağı
2 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
100 gram çam fıstığı
Arzuya göre tarçın
(Kesinlikle tahta kaşık kullanınız)
Yapılışı :
Bir tencereye margarin konulur
Hafif ateşte eritilir
İçine fıstıklar atılır ve 1-2 dakika çevrilir
Daha sonra irmik ilave edilir ve 50 dakika kadar fıstıklar pembeleşinceye ve irmik kıvamını buluncaya kadar karıştırılır
Ateş mümkün olduğu kadar kısık olmalıdır ve sürekli olmasa bile 2-3 dakikada bir karıştırılmalıdır
50 dakika sonra kavrulan irmiğe kaynar su ilave edilir
Toz şeker ilave edilir, 1-2 defa çevrilerek tencerenin kapağı kapanır ve tencere ateşten alınıp irmiğin ılınması beklenir
Tencere ateşten alındıktan sonra tencerenin üzerine ince bir havlu konulup kapağı sıkıca kapatılırsa sonuç daha iyi olur
Soğuyan irmik servis tabağına alınır ve arzuya göre üzerine tarçın serpilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul