Konu
:
Mayali Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Mayali Poğaça
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayali Poğaça
Malzemeler:
· 1 su bardağı ılık süt
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 2 çorba kaşığı şeker
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 125 gram (yarım paket) margarin yada tereyağı
· 1 kibrit kutusu yaş maya
· Aldığı kadar un (5 su bardağı kadar)
· 1 Yumurta (üzerine Sürmek için) · Susam veya çörek otu
Hazırlanışı: Öncelikle mayayı 1 bardak ılık suya koyup, içine şeker eklenip şeker eritilir, Sonra büyük bir kapta bütün malzemeleri maya ile karıştırarak azar azar un eleyerek yumuşak bir kıvam olacak şekilde yoğurulur ve oda sıcaklığında 2 saat sararak mayalanması beklenir
(Damak zevkinize göre sade veya içine peynir, kıyma, sucuk, kaşar yada zeytin ezmesi koyabilirsiniz)
Hamur hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurulur
Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılıp elinizle açılır ve ortasına istediğiniz malzemeden 2 tatlı kaşığı kadar koyulur
Poğaça şeklinde kapatıp uçlarını parmaklarınızla birleştirin
Yağlı kağıt serilen tepsiye dizip üzerlerine yumurta ve çörekotu veya susam serpilir
Fırın 180 derecede ısınırken poğaçalar 10 dakika ılık bir yerde mayalandırılır
Ortalama 35-40 dk üzeri kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkarınca üzerine az miktarda su serpip beze sarılır ve 15 -20 dakika bu şekilde bekletilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul