Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Ve Hardallı Kuzu Et Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Ve Hardallı Kuzu Et Tarifi









Malzemeler :



Portakal Sosu İçin Malzemeler:
1 Su bardağı portakal suyu
50 gr Hardal
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

500 gr Doğranmış taze mantar
150 gr Doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
1,5 kg kemiksiz kuzu eti
1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci
Mandalina ve portakal dilimleri
Kavrulmuş badem



Yapılışı :



Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın

AFİYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla