Yalnız Mesajı Göster

Keşkül-2- Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül-2- Tarifi









Malzemeler :



4 kişilik
30 gr pirinç unu
50 gr hindistancevizi
150 gr toz şeker
1 lt süt
25 gr iç antepfıstığı
50 gr lohusa şekeri
150 gr kaymak
50 gr iç badem



Yapılışı :



Hindistancevizini yaklaşık 10 dakiak sütle beraber kaynatın İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika vekletin ve sonra soyun Lohusa şekerlerini havanda dövün Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla