Yalnız Mesajı Göster

Etli Pilav Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Pilav Tarifi









Malzemeler :



250 gr kuşbaşı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 çaybardağı kadar mısır özü yağı
tuz
arzuya göre kara biber



Yapılışı :



Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun Kaynatılmış su katıp tuzu atın Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın
Not: Bezelye tazeyse haşlanır

Alıntı Yaparak Cevapla