Konu
:
Etli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Pilav Tarifi
Malzemeler :
250 gr kuşbaşı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 çaybardağı kadar mısır özü yağı
tuz
arzuya göre kara biber
Yapılışı :
Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın
Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun
Kaynatılmış su katıp tuzu atın
Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin
Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın
Not: Bezelye tazeyse haşlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul