Yalnız Mesajı Göster

Karpuzun Sirri

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzun Sirri




İyi soğutulmuş bir karpuzu sevmeyen yokturKaarpuzun ideal bir serinletici aynı zamanda etkileyici bir süsleme malzemesi olabileceğini tahmin edemezsinizKarpuzu süsleme malzemesi yapacak araçlar sadece ucu keskin bir bıçak,yuvarlak uçlu oyucu bir alet ve biraz da yaratıcılık yeterli


-Karpuzu Ortadan İkiye Kesin;

Kenarlarını keskin uçlu bir bıçakla girintili çıkıntılı "V" şeklinde oyunEtli kısımlarını top uçlu kaşıkla alarak 6 yapraklı çiçek motifi yapınSıkma torbasına doldurulmuş krem şantiyi boşluklara sıkıp dilimlenmiş kivi ile süsleyerek servis yapın

Masanızı güzelleştirin

Karpuzunuzun kabuğunu dilediğiniz şekilde işleyerek değişik bir masa süsü yapmak elinizde

Kimiz zaman meyve ya da dondurma kasesi olarak kullanabilirsinizKeskin uçlu bir bıçakla kabuğun üzerine önerdiğimiz deseni özenle açarak içini çıkarınÜzerine irili ufaklı delikler açarak içini çıkarınÇıkardığınız minik kapaklara kürdan takarak şemsiye gibi kabuğun üstüne saplayın


Karpuzlu eskimolar

Bu değişik serinleticiyi hazırlamak için öncelikle ince bir karton,birkaç dondurma çubuğu ve birkaç adet düz çay bardağına ihtiyacımız var10 adet düz çay bardağını buzluğa koyup soğutun

1-1 cm eninde ve 4-5 cm uzunluğunda,bardak ağzını birer santim taşacak şekilde karton şeritler kesinHer bir şeritin ortasını keskin bir bıçağın ucuyla 1 cm delinÇubukları yarısına kadar batırıp çubukları hazırlayın

2-Karpuzun içini bir kaşıkla oyup blendıra koyunAkıcı bir kıvama gelince süzgeçten geçirip bir sürehiye boşaltın

3- Bardaklara paylaştırıp çubukları tam ortasına batırınBuzlukta ertesi güne kadar bekletintamamen donduktan sonra kartonları çıkarıp sadece cubukla kalmalarını sağlayınServis yapmadan önce bardakalrı ılık suya batırıp 1-2 saniye sonra alınİki elinizin arasında birkaç defa yuvarladıktan sonra kalıpta alıp servis yapın


Kırmızı top şişler

Top uçlu bir kaşıkla karpuzun çekirdeksiz ve etli kısmını çıkarınKürdanlara geçirip taze nane yapraklarıyla çilek gibi süsleyinHazırladığınız kokteylleri bu şişlerde süsleyerek konuklarınıza ikram edin

Karpuzunuzun kapağını kalınca dilimleyin

Bu kez topları nane yapraklarıyla değişimli olarak çöp şişlere dizinKarpuzun kenarını uygun bir aletle tırtıllı şekilde kesinHazırladığımız şişleir karpuzun etli kısımlarına batırarak

servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla