Yalnız Mesajı Göster

Meyvali Puf Böreği

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvali Puf Böreği




Malzemeler

3bardak un

2adet yumurta

2kadeh beyaz şarap

2fincan şeker

1,5 fincan pudra şekeri

2,5kaşık margarin

1adet portakal

İçi: 1adet elma

1adet armut

200gr kuru erik

50gr çam fıstığı

50gr kuşüzümü

2,5kaşık şeker

1bardak beyaz şarap

1,5bardak mısır özü yağı



Yemek Tarifi

Erikleri bir kap içinde ılık suya yatırın, üzümleri de yıkayıp temizleyin Erikler 1saate yumuşayınca çekirdeklerini çıkartıp doğrayın Elma ve armutların kabuklarını soyup minik doğrayın Çam fıstığını kıyın Bütün meyveleri bir tencereye koyun, şekeri ve şarabı ilave edin ve orta ateşte meyveleri pişirerek soğumaya bırakın

Unu eleyerek ortasını açın içine hamur için ayrılmış şekeri, 1çay kaşığı tuz, 1adet yumurta, margarin, yarım portakal suyu ve kabuğu koyun Yavaş yavaş şarap dökerek yoğurun Hazırladığınız hamuru unlanmış zemin üzerinde merdane ile düzleştirip inceleşene kadar açın Yaptığınız yufkayı bardak kullanarak yuvarlak yuvarlak kesin , her yuvarlağın ortasına meyveli içten koyun ve uçları birleştirerek kapatın kalan yumurtayı bir kasede çırpın hamurları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın Kızaran parçaları servis tabağına çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin ve soğuk olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla