Konu
:
Karidesli Dil Balığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Dil Balığı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Dil Balığı Tarifi
Malzemeler :
40 gr un
maydanoz
100 gr mantar
40 gr tereyağ
1/2 kg karides
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çay fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşık elma sirkesi
tuz
Yapılışı :
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun
Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın
Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun
Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın
Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın
Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın
Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin
Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul