Konu
:
Karides Sote Provensal Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karides Sote Provensal Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides Sote Provensal Tarifi
Malzemeler :
4 kişi için
24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides
az tuz
bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 kahve fincanı rafine yağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates
bir avuç dilimlenmiş mantar
1 limonun suyu
1 bağ kıyılmış maydanoz
Yapılışı :
Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın
Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin
Sonra alt üst hafif una bulayın
Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın
Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin
2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin
Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin
Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin
Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün
Limon suyu ve maydanoz serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul