Yalnız Mesajı Göster

Karides Sote Provensal Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karides Sote Provensal Tarifi









Malzemeler :



4 kişi için
24 adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides
az tuz
bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 kahve fincanı rafine yağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates
bir avuç dilimlenmiş mantar
1 limonun suyu
1 bağ kıyılmış maydanoz



Yapılışı :



Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin Sonra alt üst hafif una bulayın Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın Bir tencereye bir kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün Limon suyu ve maydanoz serpin

Alıntı Yaparak Cevapla