Konu
:
Dible (Fasulyeli Pilav) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dible (Fasulyeli Pilav) Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dible (Fasulyeli Pilav) Tarifi
Malzemeler :
1 kg fasulye
1 su bardağı pirinç
3 adet orta büyüklükte soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet küçük domates
1 çorba kaşığı tereyağ
pul
biber
karabiber
Yapılışı :
Taze fasulye küçük küçük doğranır
Soğanlar piyazlık doğranır
Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur
Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul
biber konur
Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir
Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir
Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır
Pişme süresince ara sıra karıştırılır
Pirince tavada zeytinyağ iyice
yakılır, üstüne dökülür
Pilav gibi demlenmeye bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul