Konu
:
Mercimekli Bükme Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Bükme Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Bükme Tarifi
Malzemeler :
500 gr yeşil mercimek (haşlanmış)
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr margarin (eritilmiş)
1 kg un
tuz
su
200 gr haşhaş
Yapılışı :
Unu, tuzu ve suyu geniş bir kaba boşaltın
Yumuşak bir hamur yapın
Bir kapta sıvıyağ, margarin ve haşhaşı karıştırın
Hamurdan iri bir parça alın
Orta büyüklükte bir yufka açın
Fazla inceltmeyin, yufkanın üzerine hazırlanan karışımdan biraz bir fırça yardımıyla sürün ve zarf şeklinde kapatın
Bir tepsi üzerine alın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin
Daha sonra çıkarın ve oklavayla hamuru biraz daha açın
Açılan hamurdan 10'ar cm'lik parçalar kesin
Her parçanın arasına mercimekten 2'şer kaşık koyun ve parçaları karşılıklı olarak üstüste kapatın
Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
Tüm hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine sıvıyağ sürün
Daha önceden ısıtılan fırında pişirin
Soğuduktan sonra servis yapın
AFİYET OLSUN !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul