Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Bükme Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Bükme Tarifi









Malzemeler :



500 gr yeşil mercimek (haşlanmış)
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr margarin (eritilmiş)
1 kg un
tuz
su
200 gr haşhaş



Yapılışı :



Unu, tuzu ve suyu geniş bir kaba boşaltınYumuşak bir hamur yapınBir kapta sıvıyağ, margarin ve haşhaşı karıştırın Hamurdan iri bir parça alın Orta büyüklükte bir yufka açın Fazla inceltmeyin, yufkanın üzerine hazırlanan karışımdan biraz bir fırça yardımıyla sürün ve zarf şeklinde kapatınBir tepsi üzerine alın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin Daha sonra çıkarın ve oklavayla hamuru biraz daha açın Açılan hamurdan 10'ar cm'lik parçalar kesin Her parçanın arasına mercimekten 2'şer kaşık koyun ve parçaları karşılıklı olarak üstüste kapatın Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin Tüm hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine sıvıyağ sürün Daha önceden ısıtılan fırında pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

AFİYET OLSUN !

Alıntı Yaparak Cevapla