Yalnız Mesajı Göster

Biber Turşusu Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Turşusu Tarifi









Malzemeler :



500gr acı küçük biber
10 diş sarmısak
1, su bardağı üzüm sirkesi
5 adet kereviz yaprağı
5 dal maydanoz
Kaya tuzu
Alabildiği kadar su



Yapılışı :



Yıkanmış biberleri turşu kavanozuna güzelce yerleştirin
Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini ve tuzu karıştırın Kavonozun alabileceği kadar su ilave edip biberlerin üzerine dökün
Kereviz ve maydanoz yapraklarını yerleştirdikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın (iki hafta yeterlidir )

NOT: Turşunuzu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin Dilerseniz turşunuza zeytinyağı ve limon kabuğuda koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla