Konu
:
İç Pilav-2- Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilav-2- Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilav-2- Tarifi
Malzemeler :
2 bardak pirinç
1 baş soğan
10 adet tavuk ciğeri
Dolmalık fıstık, üzüm, yenibahar
3 kaşık tereyağı
Yeterince tuz, karabiber
Yapılışı :
Bir tencerede yağ eritilir
İnce doğranmış soğan, yıkanıp ufak parçalara ayrılmış tavuk ciğeri ve dolmalık fıstık hafifçe çevrilir
Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir
1-2 dakika tüm malzeme tahta bir kaşıkla çevrilir
Üzerine üzümler ve 2,5 su bardağı su ilave edilir
Yemek suyunu çekinceye kadar pişirilir
Piştikten sonra üzerine bir havlu örtülerek kapak kapatılır, pilavın demlenmesi sağlanır
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul