Konu
:
İçli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İçli Tavuk Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Tavuk Tarifi
Malzemeler :
1 adet tavuk
1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış
2
5 su bardağı pirinç
1 diş sarmısak, dövülmüş
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı salça
2
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı kuşüzümü
karabiber, tuz
6 kişilik
Yapılışı :
Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin
Tavuğun şeklini bozmadan; göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın
Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin
Fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın
Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2
5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin
Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dakika kadar pişirin
Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin
Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun
Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarmısağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün
150º C'ye ıssıtığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin
Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul