Konu
:
Pilaki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pilaki Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilaki Tarifi
Malzemeler :
Yarım kilo kuru fasülye (1 paketin yarısı)
2 adet havuç
2 adet kereviz
2 adet dolmalık veya çarliston biber
2 adet soğan
3 baş sarımsak
Tuz, biber
1 bardak zeytinyağı
1 demet maydanoz
5 adet kesmeşeker
1 limonun suyu
Yapılışı :
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve bol suda 15 dakika kadar haşlanır ve suyu süzülür
Diğer tarafta bir tencereye soğan halka halka doğranır
Ayıklanıp yıkanmış havuçlar tavla zarı şeklinde dilimlenir
Biberler halka halka doğranır
Yağ ilave edilir
Üzerine fasülyeler konulur
Tahta kaşıkla 1-2 kere çevrilip üzerini 3 parmak örtecek kadar su konur
Tuz ve şeker eklenir ve kısık ateşte 1,5 saat kadar fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
İnmesine 10 dakika kala kerevizler yıkanıp ayıklanmış ve küp küp doğranmış olarak ilave edilir
Kerevizlerin yapraklarının da ilave edilmesi tavsiye olunur
Tencerede ılınmaya bırakılır
Servis tabağına alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu ilave edilir
Not: Fasülyeler akşamdan ıslatılırsa pişme süresi daha kısalır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul