Konu
:
Dana Eskalopu Kordon Blö Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Eskalopu Kordon Blö Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Eskalopu Kordon Blö Tarifi
Malzemeler :
4 kişilik
8 adet dana bifteği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet küçük bir kapta hafifçe çırpılmış yumurta
1 su bardağı galeta unu
4 dilim bıçak sırtı kalınlığında gravyer peyniri
4 dilim bıçak sırtı kalınlığında jambon
tuz
bir tutam karabiber
Yapılışı :
Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp tuzlayın biberleyin
Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonların üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun
(Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri biftekten biraz küçük olmalıdır)
Sonra üzerlerine diğer etleri kapatın
Kenarlarını elinizle iyice bastırın ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayın
Bir tavaya rafine yağı koyup hafif kızdırın hazırladığımız etleri tavaya dizin
Orta ateşte 4'er dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarın
Tavadaki yağı döküp tavaya tereyağını koyun
Hafifçe kızartıp etlerin üzerine döküp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul