Konu
:
Ekmek Suflesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Suflesi Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Suflesi Tarifi
Malzemeler :
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
3
5 çorba kaşığı tereyağ
12 dilim ufak bayat ekmek
250 gr taze çiftlik mantarı
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
Yapılışı :
Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın
Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun
Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın
Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu kanşımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın
Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun
Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin
Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin
Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5-10 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul