Konu
:
Kestaneli Pilav-2- Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Pilav-2- Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Pilav-2- Tarifi
Malzemeler :
500 gr pirinc
500 gr kuşbaşı piliç eti
500 gr kestane
100 gr kuş üzümü
100 gr yeşil fıstık
100 gr kuru kayısı
1 su bardağı zeytinyağı
2 demet dereotu
3 soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
1 yemek kaşığı zencefil, tarçın, karanfil karışımı
Yapılışı :
Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin
Yıkayın süzün
Bir soğanı kıyın
Bir tencerede yağın yarısı ile pembeleştirin
Piliçleri ilave edin biraz kavurun iki bardak sıcak su ilave edin suyunu çekinceye kadar pişirin
Başka bir tencerede kalın yağda kıyılmış 2 soğanı pembeleştirin, pirinci ilave edin
Birkaç dakika kavurun, bütün baharatları, tuzu, şekeri, kıyılmış dereotunu ve 4 bardak sıcak suyu ilave edin
10-15 dakika sonra kuş üzümünü, küçük kesilmiş kayısıları ve fıstığı ilave edin, karıştırın
En son etleri ve kestaneleri de koyarak 10 dakika daha pişirin
Dinlendirin
Tabağa alırken kestaneleri alın pilavı süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul