Konu
:
Ekmek Karıştırması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Karıştırması Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Karıştırması Tarifi
Malzemeler :
2 kişilik
1 adet bayat ekmek
1 baş soğan
125 gr margarin
Yoğurt
Tuz
karabiber
nane
kekik
Yapılışı :
Bayatlamış olan ekmek dilimlere ayrılır ve su ile çok hafif nemlendirilir ve beş dakika bekletilir
Çok hafif nemlenmiş olan ekmek küçük küpler halinde doğranır(ekmeklerin ıslak olmamasına sadece nemli olmasına dikkat etmek gerekir)
Ekmekler hazırlandıktan sonra yemeklik olarak doğranmış olan soğan 125 gr margarinde sotelenir
Soğanlar pembeleşirken ekmek ilave edilir ve yağı tümüyle çekene kadar hafif ateşte iyice kızarana kadar karıştırılır
Bu sırada tuz, karabiber, nane ve kekik ilave edilir
Nar gibi kızaran ekmek, yoğurt veya ayranla servis edilir
Afiyet Olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul