Yalnız Mesajı Göster

Elbasan Tava Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tava Tarifi









Malzemeler :



2 adet orta boy soğan
1kg kemikli kuzu eti
350gr yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
4 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber



Yapılışı :



Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın
Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar)
Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın
Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirinsıcak olarak servis yapın

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla