Konu
:
Tavuk Graten Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Graten Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Graten Tarifi
Malzemeler :
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
yeterince süt
tuz
karabiber
köri
pulbiber
Yapılışı :
Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın
Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın
Borcama yerleştirin
daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin
Unu bu yağda kavurun
Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar
süt ilave edin
Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın
Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin
Pul biber serpin ve fırına verin
Kaşar eriyip üstü kızarana dek pişirin
Börek şeklinde keserek servis yapın
AFİYET OLSUN !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul