Konu
:
Çoban Payı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çoban Payı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çoban Payı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 75 g (5 çorba k
)margarin yada tereyağ
• 125 g (1 orta boy) soğan (ince kıyılmış)
• 700 g koyun kıyması
• 200 ml (4/5 su bardağı) et suyu
• 3 yumurtanın sarısı
• 700 g patates püresi
Tarif
Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın
45 g (3 çorba kaşığı) margarini bir tencerede orta ateşte eritin
Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin
Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun
Sıcak olarak et suyunu ilave edin
Bir taşım kaynatın
Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin
Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın
Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştınn
Bu püreyi , kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde yayın
Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş yağı sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul