Konu
:
Meyhane Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Meyhane Pilavı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeler :
500 gr kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
3 adet iri soğan
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Pirinci ayıklayın ve ardından iyice yıkayın
Soğanları da soyun, yıkayın ve irice kıyın
Tencerede margarini eritip, soğanları sararıncaya kadar kavurun ve eti ekleyin
Salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edin
Kavurma işlemini bitirdikten sonra tencereye su ilave edin, etleri pişene kadar haşlayın
Karışıma tuz ve pirinç ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin
Pilav piştikten sonra yaklaşık 9-10 dakika dinlendirin, servis tabağına koyduktan sonra pulbiber serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul