Yalnız Mesajı Göster

Tas Pilavı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Pilavı Tarifi









Malzemeler :



1 kg kuşbaşı et
1 kg arpacık soğanı
1 kg pirinç
1 adet havuç
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 ½ çay kaşığı tuz


Yapılışı :



Tereyağının 3/2sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin Pişen yemeğin suyunu süzün Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın Pirinçleri suya atın Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla