Konu
:
Tas Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tas Pilavı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tas Pilavı Tarifi
Malzemeler :
1 kg kuşbaşı et
1 kg arpacık soğanı
1 kg pirinç
1 adet havuç
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 ½ çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Tereyağının 3/2sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun
Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin
Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin
Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin
Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun
Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin
Pişen yemeğin suyunu süzün
Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın
Pirinçleri suya atın
Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin
Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul