Yalnız Mesajı Göster

Sivri Biber Turşusu Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sivri Biber Turşusu Tarifi









Malzemeler :



1 kg sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı su
5 su bardağı sirke
6 diş sarmısak,dövülmüş
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz


Yapılışı :



Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke sarmısak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla