Yalnız Mesajı Göster

Sos Bolonyez Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sos Bolonyez Tarifi









Malzemeler :



250 gr sığır kıyması
2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz
2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
1 diş ince kıyılmış sarımsak
az tuz
az karabiber
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı salça



Yapılışı :



Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun Salçayı ilave edin 3-4 dakika kavurun Suyu da ekleyerek yaklaşık 90 dakika pişirin Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla