Konu
:
Sebzeli Hint Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Hint Pilavı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Hint Pilavı Tarifi
Malzemeler :
350-400 gr Amerikan pirinci
3,5-4 su bardağı kaynar su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber
2 yemek kaşığı bezelye (tepeleme)
2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasülye (tepeleme)
2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç (tepeleme)
2 adet domates (kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış)
Yeterince tuz
Yarım demet ince doğranmış maydonoz
Koku verici
Baharat torbasının malzemeleri ve hazırlanışı :
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tane kimyon
Yarım tatlı kaşığı soğan ve sarmısak tozu yoksa bir yemek kaşığı doğranmış soğan
l-2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule
Küçük bir parça çubuk tarçın 1-2 defiıe yaprağı
Tüm malzeme kanştırılır ve temiz bir torba içine konup, ağzı sıkıca bağlanır ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur
Yapılışı :
Pirinç yıkanır, 15 dakika suda bekletilip süzülür
Zerdeçal, yeşil biber birbiri ile kanştırılır ve bu karışım ısıtılmış yağda kokuları iyice ortaya çıksın diye kısa bir süre kavrulur
Tüm sebzeler katılır ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur
Pirinç eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine tuz katılmış sıcak su konur
Baharat torbası tencerenin içine asılır ve tencerenin kapağı kapatılır
Fokurdamaya başlayınca altı kısılır
Pirinç suyu tamamen çekmesine yakın baharat torbası alınır
Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince doğranmış maydonoz serpilir ve servise kadar bir süre dinlendirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul